Uppdatering under gäddtävlingen

Gäddjakten våren 2016 har startat och det har redan kommit upp en del fisk för flugspö-killarna. Våra åar är öppna och fiskbara och om vädret fortsätter så här har vi snart ingen is på sjöarna heller.

Vi har varit ute i svartån, västmanland. Detta är det ända vattendrag vi har i närheten med öppet vatten och vi har faktiskt lyckats hitta några av åns gröna damer. På tre fisketillfällen har det blivit 10-15 gäddor. De två största har varit runt 5kg. Ett gäng av de andra har befunnit sig mellan 3-4 kg, dessa verkar det finnas gott om. Intressant om det kan finnas ännu större pjäser i denna lilla å.

Topp tre (2016-03-15) nu i tävlingen är följande. (tävlingen håller på till 2016-05-29)

  1. Mikael 6,69kg
  2. Thomas 5,2kg
  3. Christer 5,1kg

Igår var vädret kanon, lite molnigt, blåst och ca 10 grader varmt. Alla förutsättningar för ett bra fiske men vi hade det riktigt tungt och det tog säkert 3 timmar innan första gäddan var krokad. Direkt efter det tappar jag en, av vad som kändes, riktigt stor gädda som kanske hade sniffat på första platsen!

Under dagen hittar jag hittar på en ny liten pool som vi inte fiskat tidigare. första hemtagningen resulterar i en hård dragning och pulsen går upp efter några lugna timmar. Ett par kast senare suger det tag hårt igen och ni sitter mothugget bra. Efter en ganska rolig kamp för att vara en vinterstel gädda kan en gädda på dryga 5kg släppas åter i ån.

Nu väntar vi på vårflod och islossning för att fiska på grunt stående vårgäddor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *