Havsöringfisket 2016

Havsöringfisket i år är nu planerat grovt för hela året. Det blir nog inte så många nya ställen i år men de är ju inge fel på våra standard alternativ heller!

Havsöringsfiske 2016

Vi fiskar nästan varje år i Gavleån, då främst för att det är den närmaste ån med havsöring. Sen är det inte dumt att det finns en del fina klumpar där. Tycker man hör om havsöringar upp mot 7-8kg som fångas varje säsong. Vi har ”bara” lyckats med att komma upp i ca 5kg.

Det negativa med gavleån är väl att det ligge rmitt i centrala Gävle och där finns ju en del andra fiskeintresserad. Kan alltså bli lite trångt på de heta sträckorna vissa dagar. Vi kommer nog göra ett par turer dit iallafall. Kommer även testa Testeboån som ligger i nära anslutning, räknar inte med någon fångst här men det är en liten å för framtiden så det gäller att lära sig de heta sträckorna i tid innan fisken gör det!

havsoring2

gavleån öringgavleöring
I Maj börjar större delen av havsöringarna i älvarna att vandra ut mot havet, vid den här tiden brukar vi vara i trakterna kring Sundsvall. Vi har haft ett blandat fiske där men naturen runt älvarna är vacker och mysig så det har inte gjort så mycket. Ljustorpsån är en riktig pärla med vackra sandstränder och lagom storlek för att täcka hela ån med ett enhandsflugspö på många av sträckorna. Tyvärr har vi inte haft någon riktigt bra utdelning i ljustorpan (kan mycket väl bero på oss och inte ån).

nattfisket i sommar blir nog att testa Lögdeälven. Vi var där på laxfiske förra sommaren och det är ännu en svensk pärla där det inte gör så mycket om fångsten uteblir. Man kommer långt med vacker älv och bra sällskap! Ett riktigt försök att ta en stor sommaröring kommer givetvis göras.

ljustorpan
ljustorpan2havsöring torpanljustorparen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *